Slate, a daily web magazine known for a strong editorial voice, wanted their office to be convenient for staff, so they moved to 15 Metrotech in Brooklyn, NY. Before we opened Revit for our design work, we brainstormed with Slate about how they would define success on this project. What they said was that they wanted to have a nice space, but needed to meet their budget.

To meet this requirement, our team regularly evaluated our design with respect to budget. In order to make the new exposed variable volume ductwork HVAC system work, our team designed additional controls and system modifications so Slate’s space could be supported by the base building system while leaving sufficient capacity and tie-in points for the future adjacent tenant on the floor. During construction, we brought any issues to Slate’s attention immediately, explaining their options and helping them to make smart business decisions.